Domowe raffaello nadziewane malinami
Składniki:
🔸️100 g musu kokosowego bio
🔸️2 łyżki oleju kokosowego virgin bio
🔸️3/4 szklanki orzechów nerkowca moczonych przez całą noc
🔸️125 g malin
🔸️pół szklanki wiórków kokosowych bio
Sposób wykonania:
🔸️Orzechy, olej kokosowy i mus kokosowy blendujemy na gładką masę.
🔸️Masę wkładamy na 5 minut do lodówki, aby trochę zgęstniała (łatwiej się formuje kulki).
🔸️Formujemy zgrabne kulki. Do środka wkładamy malinę. Zamiast malin można włożyć orzechy.
🔸️Kulki obtaczamy w wiórkach kokosowych.
🔸️Można dodać ulubionego słodzika.😊 Osobiście nie stosuję. Według mnie raffaello wykonane w domu jest pyszne i zdrowe. Zachęcam do wypróbowania tej wersji
🔸️100 g musu kokosowego bio
🔸️2 łyżki oleju kokosowego virgin bio
🔸️3/4 szklanki orzechów nerkowca moczonych przez całą noc
🔸️125 g malin
🔸️pół szklanki wiórków kokosowych bio
Sposób wykonania:
🔸️Orzechy, olej kokosowy i mus kokosowy blendujemy na gładką masę.
🔸️Masę wkładamy na 5 minut do lodówki, aby trochę zgęstniała (łatwiej się formuje kulki).
🔸️Formujemy zgrabne kulki. Do środka wkładamy malinę. Zamiast malin można włożyć orzechy.
🔸️Kulki obtaczamy w wiórkach kokosowych.
🔸️Można dodać ulubionego słodzika.😊 Osobiście nie stosuję. Według mnie raffaello wykonane w domu jest pyszne i zdrowe. Zachęcam do wypróbowania tej wersji
Komentarze
Prześlij komentarz