Deser z mascarpone, bitą śmietaną i borówkami
Składniki:
🔸️250 g sera mascarpone
🔸️200 g śmietany 30 %
🔸️200 g borówek
🔸️100 g domowej konfitury z borówek bez cukru
🔸️szczypta soli kłodawskiej
Sposób wykonania:
🔸️Konfiturę przygotowujemy wcześniej (około godziny gotujemy borówki ze szczyptą soli).
🔸️Ubijamy bitą śmietanę ze szczyptą soli.
🔸️Łączymy śmietanę z serem mascarpone.
🔸️Połowę kremu blendujemy z konfiturą z borówek. (trochę konfitury zostawiamy na wierzch deseru)
🔸️Układamy w szklanym naczyniu warstwowo: warstwa z konfiturą, warstwa sera z bitą śmietaną, następnie borówki i konfitura.
Smacznego 😊
🔸️250 g sera mascarpone
🔸️200 g śmietany 30 %
🔸️200 g borówek
🔸️100 g domowej konfitury z borówek bez cukru
🔸️szczypta soli kłodawskiej
Sposób wykonania:
🔸️Konfiturę przygotowujemy wcześniej (około godziny gotujemy borówki ze szczyptą soli).
🔸️Ubijamy bitą śmietanę ze szczyptą soli.
🔸️Łączymy śmietanę z serem mascarpone.
🔸️Połowę kremu blendujemy z konfiturą z borówek. (trochę konfitury zostawiamy na wierzch deseru)
🔸️Układamy w szklanym naczyniu warstwowo: warstwa z konfiturą, warstwa sera z bitą śmietaną, następnie borówki i konfitura.
Smacznego 😊
Komentarze
Prześlij komentarz