Kotlety z orzechów włoskich i gotowanych warzyw
Kotlety są bardzo smaczne,
świetnie smakują podane z ostrym sosem pomidorowym i spaghetti z cukinii.
Składniki na kotlety:
🔸️3/4 szklanki orzechów włoskich moczonych przez całą noc
🔸️warzywa z rosołu
🔸️4 suszone pomidory z oliwy
🔸️4 suszone borowiki
🔸️ząbek czosnku
🔸️cebula
🔸️łyżeczka lubczyku
🔸️szczypta soli kłodawskiej
🔸️szczypta pieprzu
Składniki na sos:
🔸️500 g przecieru pomidorowego
🔸️cebula
🔸️ostra papryczka
🔸️szczypta soli kłodawskiej
🔸️szczypta pieprzu
Wykonanie kotletów:
🔸️Wszystkie składniki mielimy w maszynce do mięsa lub blenderze i doprawiamy solą, pieprzem i lubczykiem.
🔸️Formujemy kotlety i ukladamy blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
🔸️Pieczemy 35 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku z termoobiegiem. Po 25 minutach pieczenia przewróciłam kotlety na drugą stronę.
Sposób wykonania sosu:
🔸️Kroimy drobno cebulę i podsmażamy na patelni.
🔸️Wylewamy na patelnię przecier pomidorowy i dodajemy drobno pokrojoną ostrą paprykę.
🔸️Przyprawiamy solą i pieprzem.
🔸️Gotujemy 5 minut na małym ogniu.
Smacznego 😊
świetnie smakują podane z ostrym sosem pomidorowym i spaghetti z cukinii.
Składniki na kotlety:
🔸️3/4 szklanki orzechów włoskich moczonych przez całą noc
🔸️warzywa z rosołu
🔸️4 suszone pomidory z oliwy
🔸️4 suszone borowiki
🔸️ząbek czosnku
🔸️cebula
🔸️łyżeczka lubczyku
🔸️szczypta soli kłodawskiej
🔸️szczypta pieprzu
Składniki na sos:
🔸️500 g przecieru pomidorowego
🔸️cebula
🔸️ostra papryczka
🔸️szczypta soli kłodawskiej
🔸️szczypta pieprzu
Wykonanie kotletów:
🔸️Wszystkie składniki mielimy w maszynce do mięsa lub blenderze i doprawiamy solą, pieprzem i lubczykiem.
🔸️Formujemy kotlety i ukladamy blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
🔸️Pieczemy 35 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku z termoobiegiem. Po 25 minutach pieczenia przewróciłam kotlety na drugą stronę.
Sposób wykonania sosu:
🔸️Kroimy drobno cebulę i podsmażamy na patelni.
🔸️Wylewamy na patelnię przecier pomidorowy i dodajemy drobno pokrojoną ostrą paprykę.
🔸️Przyprawiamy solą i pieprzem.
🔸️Gotujemy 5 minut na małym ogniu.
Smacznego 😊
Komentarze
Prześlij komentarz