Rolada owocowa bez mąki i cukru

Składniki na ciasto:
🔸️4 jajka wielkości L
🔸️2 łyżki sproszkowanego korzenia maca
🔸️2 łyżki oleju kokosowego virgin bio
🔸️szczypta soli kłodawskiej
Składniki na nadzienie:
🔸️5 brzoskwiń
🔸️2 jabłka
🔸️250 g jeżyn
🔸️150 g borówek
🔸️szczypta soli
Sposób wykonania ciasta:
🔸️Żółtka oddzielamy od białek.
🔸️Do blendera wrzucamy żółtka, maca, olej kokosowy, sól i miksujemy na gładką masę.
🔸️Białka ubijamy na sztywną pianę.
🔸️Łączymy składniki i delikatnie mieszamy.
🔸️Wylewamy ciasto na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
🔸️Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika.
🔸️Pieczemy 10 minut.
🔸️Upieczone ciasto kładziemy na ścierkę  i delikatnie odrywamy papier.
🔸️Na ostudzonym cieście rozsmarowujemy konfiturę z brzoskwiń i jabłek.
🔸️Na konfitury układamy jeżyny i borówki.
🔸️Zawijamy ciasto.
🔸️Wkładamy na 2 godziny do lodówki.
Sposób wykonania nadzienia:
🔸️Brzoskwinie i jabłka obieramy za skórki i kroimy w plastry.
🔸️Wkładamy je do dużego garnka i gotujemy godzinę na małym ogniu.
🔸️Studzimy konfiturę i rozsmarowujemy na cieście.
🔸️Na konfitury kładziemy jeżyny i borówki.
Smacznego 😊





Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Naleśniki buraczane bez mąki z serkiem i wędzonym dorszem