Mintaj zawijamy w boczku
Porcja dla 2 osób.
Składniki:
🔸️2 filety z mintaja
🔸️200 g surowego boczku
🔸️50 g pesto z suszonych pomidorów (wg mojego pomysłu)
https://annachlebussekretsmaku.blogspot.com/2019/08/pesto-z-suszonych-pomidorow.html
🔸️2 ostre papryczki
🔸️ząbek czosnku
🔸️kilka małych pomidorków
🔸️sól kłodawska
🔸️pieprz
🔸️łyżeczka lubczyku
Sposób wykonania:
Filety kroimy w paski o szerokości 2 cm, przyprawiamy i zawijamy w pokrojony w plastry boczek. Moczymy w pesto pomidorowym i układamy w żaroodpornym naczyniu. Dodajemy pokrojoną cebulę, czosnek i pomidorki. Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy 45 minut. Podajemy z ulubioną surówką np. Z białej kapusty z papryką i oliwkami.
Smacznego 😊
Komentarze
Prześlij komentarz