Sałatka czosnkowa z krewetkami i oliwkami

Porcja dla 2 osób.
Składniki:
🔸️pół sałaty lodowej
🔸️papryka czerwona
🔸️10 oliwek
🔸️2 ząbki czosnku
🔸️cebula
🔸️ostra papryczka
🔸️100 g sera sałatkowego
🔸️łyżeczka kopru
🔸️łyżeczka pietruszki
🔸️3 ogórki kiszone
🔸️krewetki 400 g
🔸️łyżka oliwy z oliwek
🔸️łyżka soku z cytryny
🔸️pieprz do smaku
🔸️sól kłodawska do smaku
Sposób wykonania:
🔸️Sałatę myjemy, suszymy i rwiemy na drobne kawałki.
🔸️Wszystkie warzywa i ser kroimy w drobną kostkę.
🔸️Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
🔸️Polewamy oliwą i sokiem z cytryny.
🔸️Dodajemy smażone krewetki.
Sposób wykonania krewetek:
🔸️Krewetki doprawiamy solą i pieprzem.
🔸️Rozgrzewamy patelnię.
🔸️Smażymy krewetki na oleju kokosowym na złoty kolor.
🔸️Zmniejszamy gaz i dodajemy pokrojony ząbek czosnku.
🔸️Dolewamy pół szklanki wody i dusimy pod przykryciem.
Smacznego 😁

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Naleśniki buraczane bez mąki z serkiem i wędzonym dorszem