Spaghetti z cukinii z sosem orzechowo-warzywnym
Danie polecam osobom, które lubią zdrowe odżywianie. Uważam, że spaghetti w takim wydaniu dodaje energii i jest bardzo sycące.
Składniki:
🔸️3/4 szklanki orzechów włoskich moczonych przez całą noc
🔸️gotowane warzywa kilka matchewek, pietruszka, kawalek selera i pora (można wykorzystać warzywa z rosołu)
🔸️4 suszone pomidory z oliwy
🔸️4 suszone borowiki
🔸️ząbek czosnku
🔸️2 cebule
🔸️łyżeczka lubczyku
🔸️szczypta soli kłodawskiej
🔸️szczypta pieprzu
🔸️cukinia
🔸️500 przecieru pomidorowego
🔸️natka pietruszki
Sposób wykonania:
🔸️Do pokrojenia cukinii wykorzystujemy temperowkę do warzyw.
🔸️Pozostałe warzywa mielimy w maszynce do mięsa i doprawiamy do smaku (mielimy 1 cebulę, drugą zachowujemy do smażenia)
🔸️Na głębokiej patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju kokosowego lub oliwy z oliwek.
🔸️Na patelnię wrzucamy pokrojoną cebulę, po chwili dodajemy zmielony farsz orzechowo-warzywny.
🔸️Dodajemy przyprawy i przecier pomidorowy.
🔸️Gotujemy na małym ogniu 15 minut.
Smacznego 😊
Składniki:
🔸️3/4 szklanki orzechów włoskich moczonych przez całą noc
🔸️gotowane warzywa kilka matchewek, pietruszka, kawalek selera i pora (można wykorzystać warzywa z rosołu)
🔸️4 suszone pomidory z oliwy
🔸️4 suszone borowiki
🔸️ząbek czosnku
🔸️2 cebule
🔸️łyżeczka lubczyku
🔸️szczypta soli kłodawskiej
🔸️szczypta pieprzu
🔸️cukinia
🔸️500 przecieru pomidorowego
🔸️natka pietruszki
Sposób wykonania:
🔸️Do pokrojenia cukinii wykorzystujemy temperowkę do warzyw.
🔸️Pozostałe warzywa mielimy w maszynce do mięsa i doprawiamy do smaku (mielimy 1 cebulę, drugą zachowujemy do smażenia)
🔸️Na głębokiej patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju kokosowego lub oliwy z oliwek.
🔸️Na patelnię wrzucamy pokrojoną cebulę, po chwili dodajemy zmielony farsz orzechowo-warzywny.
🔸️Dodajemy przyprawy i przecier pomidorowy.
🔸️Gotujemy na małym ogniu 15 minut.
Smacznego 😊
Komentarze
Prześlij komentarz