Czekoladki z orzechami włoskimi i kremem orzechowym
Składniki:
🔸️10 orzechów włoskich moczonych przez całą noc
🔸️150 g kremu orzechowego 100% naturalnego
🔸️2 łyżki oleju kokosowego virgin bio
🔸️łyżka masła kakaowego spożywczego
🔸️łyżeczka ekologicznego kakao
Sposób wykonania:
🔸️Do małych foremek silikonowych wkładamy masło orzechowe i orzechy.
🔸️Wkładamy foremki na godzinę do zamrażalnika.
🔸️W kąpieli wodnej rozpuszczamy olej i masło kakaowe z łyżeczką kakao.
🔸️10 orzechów włoskich moczonych przez całą noc
🔸️150 g kremu orzechowego 100% naturalnego
🔸️2 łyżki oleju kokosowego virgin bio
🔸️łyżka masła kakaowego spożywczego
🔸️łyżeczka ekologicznego kakao
Sposób wykonania:
🔸️Do małych foremek silikonowych wkładamy masło orzechowe i orzechy.
🔸️Wkładamy foremki na godzinę do zamrażalnika.
🔸️W kąpieli wodnej rozpuszczamy olej i masło kakaowe z łyżeczką kakao.
🔸️Wyjmujemy czekoladki z zamrażarki i zdejmujemy silikonowe foremki.
🔸️Wkładamy czekoladki do wiekszych foremek silikonowych i zalewamy gorzką czekoladą.
🔸️Jeszcze raz wkładamy na pół godziny do zamrażalnika.
🔸️Po upływie wyznaczonego czasu wyjmujemy czekoladki z zamrażarki i zdejmujemy silikonowe foremki. Czekoladki są błyszczące i wyglądają bajecznie.
Smacznego 😊
Z tej porcji wychodzi 8 czekoladek. Wystarczy jedna, żeby się najeść. 😁
Czekoladki przechowujemy w szklanym naczyniu w lodówce.
Komentarze
Prześlij komentarz