Tarta orzechowo-kokosowa z kremem z awokado
Składniki na ciasto:
🔸️4 jajka
🔸️2 łyżki oleju kokosowego virgin
🔸️6 łyżek mąki kokosowej bio
🔸️szczypta soli kłodawskiej
Sposób wykonania ciasta:
Wszystkie składniki miksujemy w blenderze lub malakserze do uzyskania lepkiego, gładkiego ciasta, którym wylepiamy silikonową formę do tarty. Pieczemy 15 minut w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku. Po upieczeniu studzimy ciasto.
Składniki na krem:
🔸️2 dojrzałe awokado
🔸️200g kremu orzechowego 100% naturalnego
🔸️jabłko
🔸️sok z połowy limonki
🔸️kilka daktyli
🔸️łyżeczka ekologicznego kakao
Sposób wykonania kremu:
Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę. Daktyle przed włożeniem do blendera moczymy w gorącej wodzie. Kremem wypełniamy schłodzoną tartę. Dekorujemy wierzch borówkami i orzechami włoskimi. Ciasto przechowujemy w lodówce.
Składniki do dekoracji:
🔸️200g borówek
🔸️kilka orzechów włoskich moczonych przez całą noc.
Smacznego 😊
Komentarze
Prześlij komentarz