Zgrany duet faszerowana papryka i faszerowana cukinia
Składniki:
🔸️2 cukinie
🔸️papryka
🔸️200 g mielonego mięsa z indyka
🔸️100 g boczku
🔸️kilka pieczarek
🔸️cebula
🔸️pół łyżeczki soli kłodawskiej
🔸️pół łyżeczki pieprzu
🔸️szczypta lubczyku
Sposób wykonania:
Cukinię przekrajamy i za pomocą łyżeczki wydrążamy miąższ. Mięso łączymy z cebulą, pieczarkami, przyprawami i wypełniamy nim cukinię. Na wierzchu układamy plastry boczku. Paprykę przekrajamy i wyjmujemy ze środka gniazdo nasienne. Wypełniamy paprykę farszem miesno- pieczarkowym i miąższem z cukinii. Na wierzch kładziemy plastry boczku i gotowe. Pieczemy 15 minut w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku. Podajemy z ogórkiem kiszonym, majonezem lub według uznania.
Smacznego😊
🔸️2 cukinie
🔸️papryka
🔸️200 g mielonego mięsa z indyka
🔸️100 g boczku
🔸️kilka pieczarek
🔸️cebula
🔸️pół łyżeczki soli kłodawskiej
🔸️pół łyżeczki pieprzu
🔸️szczypta lubczyku
Sposób wykonania:
Cukinię przekrajamy i za pomocą łyżeczki wydrążamy miąższ. Mięso łączymy z cebulą, pieczarkami, przyprawami i wypełniamy nim cukinię. Na wierzchu układamy plastry boczku. Paprykę przekrajamy i wyjmujemy ze środka gniazdo nasienne. Wypełniamy paprykę farszem miesno- pieczarkowym i miąższem z cukinii. Na wierzch kładziemy plastry boczku i gotowe. Pieczemy 15 minut w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku. Podajemy z ogórkiem kiszonym, majonezem lub według uznania.
Smacznego😊
Komentarze
Prześlij komentarz